Home » Blog

 

 

      Simpel leven, stralende glimlach

                            Letty Robben

 

 

 

Hi, welkom op mijn blog

Sinds een aantal jaren heb ik stap voor stap mijn eetgewoonten veranderd. Beter voor mijn lijf en voor mijn humeur.

 Ik eet glutenvrij en zoveel mogelijk koolhydraatvrij omdat mijn buik dit fijn vindt. Als je glutenvrij eet , heb je minder vaak last van een dip voor en na de lunch. Ik heb nu haast nooit meer behoefte aan snoepen tussen de maaltijden door. Je eten vult meer omdat voedingsstoffen beter opgenomen worden.En je darmen gaan beter hun werk doen.

Geen opgeblazen gevoel meer en kilootjes lichter!!

Verder eet of drink ik niets meer van de koe, of het varken,en merk dat ik nu regelmatig ook een visvrije dag heb. Groente en fruit ,noten en zaden

nemen een steeds grotere plaats in op mijn menu.

Dus koemelk-, en vleesrecepten zul je niet op mijn blog vinden, maar je bent natuurlijk lekker vrij om te vervangen en te husselen zoals je zelf wilt.

Vraag is: wat eet je dan nog wel en vooral ook niet onbelangrijk ; eet je dan nog wel lekker?

Om die vragen te beantwoorden en ook om anderen te inspireren lekker te eten zonder je lijf al te veel te belasten, ben ik met dit blog begonnen.

Eigenlijk leef ik er maar zo'n beetje op los. Ik pas gewoon de "overal waar te voor staat" stelling toe...werkt nog altijd, vooral als je zelf invult wat TE is!!

Verder gebruik ik zo veel mogelijk biologische spullen, liefst uit eigen tuin, gewoon omdat het lekker, hip, classy en beregezond is!!

Hopelijk genieten jullie van de recepten , tips en verhalen op mijn  blog.

Ik hanteer geen strakke maatvoering, juist je eigen fantasie en smaak in alles is altijd de lekkerste en leukste, wel ga ik uit van biologische producten dus dat vermeld ik niet extra in de recepten. De keuze ligt uiteraard altijd bij jezelf.

 

Recepten

 

 

powersmoothie banaan

1 banaan, wat aardbeien, en een handvol frambozen of zwarte bessen.

1 eetlepel gepeld hennepzaad, wat gojibessen en ong. 10 moerbeien. 1/2 theelepel kaneel en evt.een snufje kardamonpoeder.

alles in de blender en gaan met die banaan!!

ik hou zelf niet van een dikke smoothie dus ik voeg soya vanillemelk toe, maar dit kun je ook vervangen door het sap van een sinasappel of yogurtdrink.

 

wake up groente smoothie

1 kleine biet, 1/2 wortel,( beide rauw)1/2 appel,stuk verse gember, 1 bleekselderij stengel, sap van 1 sinasappel of grapefruit , wat gojibessen. evt. voor wat meer smaak voeg je een klein scheutje balsamico azijn toe.

alle groente mooi klein snijden, dan in de blender of sapcentrifuge en shake it baby!!

evt. (gefilterd ) water toevoegen om de smoothie dunner te maken.

 

 

Courgette soep

rond 300 gram courgette(zonder schil en zaad) in stukjes snijden. Smoren in wat bouillon met tuinkruiden en wat water. Beetje italiaanse kruiden en wat prei en/of ui fijn gesneden toevoegen en ongeveer 20 min. zachtjes doorkoken.

Pureren met de staafmixer en aanlengen met water tot je anderhalve liter vocht hebt.

2 eetlepels olijfolie(of 40 gr. boter) verwarmen er een sjalotje en wat uitgeperste knoflook in fruiten. Wat tapiocameel of andere glutenvrije binder( of bloem) toevoegen,doorroeren en een paar minuten laten garen. 

De courgetteprut erbij doen, flink de garde erdoor, gas op hoog en al roerende aan de kook brengen. 2 bouillontabletten  en wat soyaroom of melk toevoegen.

Als je het te kaal vindt (het oog wil ook wat)kun je varieren met vegetarische gehaktballetjes,kleine schaal/schelpdieren of even aangefruite champignons,of  zoals ik zelf heerlijk vind...maak 2 hoopjes van wat geraspte kaas en italiaanse kruiden en bak deze knapperig in een anti-aanbak koekepan.

Mmmmmmm...mooie droge witte wijn erbij...wat wil een mens nog meer?

 

Het recept is afkomstig van Anke's moeder uit Nijeholtpa!!

 

Hennep*notenmelk

Doe in de blender 3 eetlepels ongepeld hennepzaad, handvol noten, amandel of cashew liefst rauw maar in ieder geval ongezouten, snufje zout,(ik gebruik keltisch zeezout, dat is helemaal puur natuur)en met een snufje bedoel ik echt een piepklein beetje! wat kaneel en evt. kardamonpoeder. Voeg dan 600 ml. water toe en evt. wat agavestroop of andere natuurlijke zoeter.

Blender 2 minuten , giet dan de hele prut door een kaasdoek of bv.een stukje vitrage, en over in een fles.

Blijft ong. 2 dagen houdbaar in de koelkast, maar is zo lekker dat het amper de kans krijgt om goed koud te worden!!

Tip: de overblijfselen die in de kaasdoek achterblijven geef ik aan de vogels! :))

Avocado-ananas smoothie

Een halve avocado klein gesneden, een flinke schijf verse ananas, soya of kokosmelk, een schijfje verse gember en een snufje kaneelpoeder éh voila...een paar tellen blenderen en weer heb je een likkebaardend lekkere powerdrink gemaakt!

 

Avocado-bietjes salade

Nu je toch die avocado aangesneden hebt kun je van de andere helft een heerlijke lunch maken.

Snij de avocado in stukjes, snij 2 kleine voorgekookte bietjes in stukjes, evt. wat garnaaltjes of stukjes geitenkaas, evt. wat rucola,  scheutje balsamico azijn en optioneel wat gembersap toevoegen. Hussel alle ingrediënten door elkaar en je hebt een heerlijke salade.

 

Joy made

 

 

 

 

De ziel van de maker

 

Waar paden ophouden te bestaan en de voeten geen afdruk meer achterlaten, precies daar bevindt de vrouw zich.

Echte haast heeft ze niet maar ongeduldig is ze als altijd. De vogel op haar schouder kan voelen dat ze weer op zoek is en leidt haar ongemerkt. 

Wanneer de zon naar huis toe gaat om plaats te maken voor de stilte van de maan, kan de vrouw  in de verte zien.

Eindelijk ziet ze haar geliefde groep en versnelt haar pas. Als ze dichterbij komt  is ze blij verrast. Een groot aantal vrouwen zitten in een kring om een behagelijk vuur heen. De warmte die vanuit de harten komt is intenser dan die van het vuur.

De vrouw neemt op uitnodiging in de cirkel plaats en ziet dan pas alle haar zo bekende gezichten. De ouden die ze niet zo verwacht had, de vriendinnen die ze heel lang niet gezien heeft, de kinderen waarvan ze dacht dat al zouden slapen en de wijzen waarop ze alleen maar kon hopen.

Nadat de vrouw iedereen begroet heeft wordt ze zelf welkom geheten en uitgenodigd te doen waarvoor ze gekomen is. Ze verlaat daarop haar plaats en loopt achter alle vrouwen langs. Ze raakt iedereen even aan en legt zo de verbinding voor haar taak. 

Wanneer ze weer in het midden plaats neemt verandert haar lichaam van vorm en kan ze eindelijk helder spreken.

" De Liefde waar de wereld naar hunkert zit in ons allemaal. We zijn alleen het zicht op de verbinding een beetje kwijt geraakt", zegt ze , terwijl er zich een zachte glans om haar wezen heen spint.

" Aan het vrouwelijke in ons allemaal is het nu in deze nieuwe tijd gegeven om de verbinding weer helder en transparant te laten stralen en in ons dagelijkse leven vorm te geven. De uitnodiging is voor een ieder die voelt dat ze hier aan mee wil doen."

 

Het blijft een poosje stil na haar laatste woorden.

Vanaf de plaats waar ze staat realiseert zij zich dat er gewacht wordt op een eerste stap van haar, maar ze heeft tot dat moment nog geen idee hoe het verder moet. Dan, nadat ze even haar ogen gesloten heeft, komt er beweging in de groep vrouwen. Niemand staat alleen voor haar taken. Iedereen  gaat staan en op het moment dat de vrouw zich omringt en gesteund weet door iedereen, begrijpt ze wat er gebeuren gaat.

Niemand levert afzonderlijk haar hart in maar allemaal samen vormen zij dat ene schitterende hart waar de wereld naar hunkert.

 

 

 

 

 

 

 

Grey Owl shares...

 

 

 

 

 Liefdevol Bewustzijn

Uiteindelijk herkennen en vooral ook erkennen wie we zijn, uiteindelijk onszelf zien als de Liefde die we zijn, is wat leven zo prachtig mooi maakt.

Op een dag ervaren dat de Liefde voor je zelf zo gegroeid is dat je haar herkent en er op vertrouwt, is een schitterende dag.

Dan pas kun je de Liefde die je bent ervaren in de ogen, de stem, de lach en de traan van een ander. Pas dan kun je werkelijk gaan delen.

In het volle bewustzijn dat alles goed is.

Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan ...en dat is ook zo!

dus de tip van de dag is: Keep on practicing!! of te wel..oefenen,oefenen,oefenen...

He

 

Waarde oordelen

Veel mensen laten hun gevoel van geluk afhangen van wat andere mensen van hen vinden.

Ik ontdekte dat mijn geluksgevoel te maken had met hoe ik over mezelf denk, dus wat ik van " mezelf" vind. In mijn ietwat onnozelheid had ik niet door dat "wat ik van mezelf vind" op bepaalde puntjes toch te maken had met het beeld dat ik de buitenwereld wilde laten zien. Gewoon werkelijk mezelf zijn was dus toch nog niet veilig genoeg!

Maar zo blijven we wel  afhankelijk van waarde oordelen.

In beide scenario's onthouden we ons zelf de prachtige ervaring om te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Tijd voor verandering dus.

Vraag is: Hoe pak ik dit aan?

Waar begin ik en vooral ook...wat ga ik tegen komen?

Wat ga ik te weten komen over mezelf en over anderen?

En nogal belangrijk( in dit stadium) wat gaat er allemaal veranderen wanneer ik blootleg dat ik eigenlijk niet (meer) zo blij ben met hoe ik mijn leven leid?!

Tip van Flip: geduld is een schone zaak en een schop onder je kont is af en toe best behulpzaam!

Wat ook heel fijn is in deze tijd is dat we niet meer 20 jaar in psychotherapie hoeven om oude ballast(overtuigingen) kwijt te raken maar met technieken van nu ons leven vanuit de onbevangenheid van het moment kunnen gaan beleven.

Oh ja...nog een kleinigheidje...hoe hoger we de lat leggen voor ons zelf, hoe harder we aan de bak moeten.

Ik heb er voor gekozen om het allemaal iets relaxter aan te pakken.

En ik kan je zeggen dat alleen al dat een hoop druk van mijn keteltje heeft afgehaald!

He